Ce este succesul?

Succesul este sa obtii tot ceea ce ai vrut, ti-ai atins obiectivele sau ti-ai indeplinit planurile si te trezesti dimineata simtindu-te victorios, mai degraba decat simtindu-te invins.

Sentimentele pe care le aduce succesul te vor face sa mergi cu mandrie pe strazi cu capul sus in timp ce esti fericit si multumit.

Cum sa ai succes in viata??

Contrar credintelor obisnuite, nu exista oameni cu succes sau fara succes, dar in schimb, exista oameni care au potentialul de a reusi si care fac lucruri care ii ajuta sa-si realizeze acest potential si exista oameni cu acelasi potential care nu fac aceste lucruri.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a reusi este sa faci exact ceea ce au facut oamenii de succes. Cand parcurgi toate informatiile de mai jos, vei dobandi mentalitatea unei persoane de succes si acest lucru te va ajuta sa atingi succesul.

Ce ma face sa nu am succes?

Daca vrei cu adevarat sa ai succes, atunci ar trebui sa aveti o intelegere solida a anumitor concepte care-ti pot limita potentialul si care teimpiedica sa reusesti.

Oamenii de succes evita aceste concepte daunatoare si ar trebui sale insusesti:

  • Convingeri false: Convingerile false sunt idei incorecte pe care le deii despre ceva sau despre tine. Un exemplu de credinta falsa ar putea fi „Nu pot gasi niciodata un loc de munca intr-o astfel de tara”. Convingerile false actioneaza ca limitari ale potentialului tau adevarat si deci ale succesului tau.

A scapa de convingerile false si a cunoaste mai multe despre ele este cea mai importanta sarcina pe care ar trebui sa o faci daca esti serios in ceea ce priveste succesul. Convingerile false nu numai ca iti pot limita potentialul de succes, dar iti pot chiar ruina viata.

Unii oameni raman blocati ani de zile dupa o despartire doar pentru ca au cateva credinte false despre dragoste pe care le-au dobandit de la mass-media.

  • A permite factorilor externi sa preia controlul. Acesta este modul de gandire care face o persoana sa presupuna ca tot ceea ce i se intampla este rezultatul unor factori externi.

De exemplu: a spune ca un examen a fost prea greu atunci cand nu te-ai descurcat prost sau a pretinde ca rata ridicata a somajului este motivul pentru care nu-ti gasesti un loc de munca sunt doar doua exemple elocvente.

Partea inversa a acestui mod de gandire este controlul intern, care te face sa crezi ca esti responsabil si controlezi tot ceea ce ti se intampla. Niciunul dintre oamenii de succes nu  au lasat controlul pe seama factorilor externi, deci daca sunteti serios in legatura cu succesul, ar trebui sa invatati cum sa va schimbati modul de gandire, de la a fi bazat pe controlul extern la a fi bazat pe un control intern.

  • Lipsa de perseverenta: De ce este bine sa ai multe calitati si abilitati daca ti-ai pierdut speranta, dupa ce ai esuat o data sau de mai multe ori?

Singurii oameni care reusesc in viata sunt cei perseverenti. Cei care continua sa lucreze pana la capat, pana obtin ceea ce vor, chiar daca totul a fost impotriva lor si chiar daca au esuat de multe ori.

  • Lipsa flexibilitatii: Flexibilitatea este capacitatea de adaptare la conditiile externe. Este capacitatea de a incerca altceva sau o alta metoda atunci cand metoda curenta esueaza. Cu cat esti mai flexibil, cu atat te vei adapta mai mult la schimbari si cu atat sansele tale de succes vor fi mai mari.
  • Lipsa planificarii: daca nu aveti obiective sau planuri, veti face parte din planurile altor persoane. Daca nu intentionati sa fiti liderul echipei la locul de munca, atunci altcineva din echipa dvs. o va face si daca nu intentionati sa obtineti acel loc de munca cu plata ridicata, atunci altcineva care a planificat si a lucrat pentru acesta va va lua locul, practic veti fi maturati de oamenii care actioneaza.

Vor ocupa posturile, vor face bani si vor castiga faima in timp ce veti fi doar spectator. planificarea este un element esential in trusa de instrumente de succes.

  • Lipsa increderii in sine: daca nu ai incredere in sine mare, cel mai probabil esti prea timid sa-ti prezinti ideile si poti renunta la visele tale imediat ce cineva iti spune ca nu sunt posibile. Probabil sa va temeti sa va asumati orice risc si, asadar, ignorati multe oportunitati care v-ar ajuta sa faceti succes.
  • Daca va lipsesc resursele: Nu va pacaliti gandindu-va ca va lipsesc resursele, dar daca sunteti serios in privinta succesului, o veti face fara a avea resurse. Acest site web este unul dintre exemplele de afaceri de succes care nu au necesitat resurse la inceput.
  • Frici legate de succes: tipurile de frici care va pot afecta capacitatea de a reusi sunt frica de esec si frica de succes. In timp ce ambele par a fi contrar opuse, totusi, pot avea acelasi efect asupra ta, care te impiedica sa incerci si te duce astfel la esec. Daca doresti sa te confruntati cu frica de succes, consulta acest articol, in timp ce daca dorestu sa te confrunti cu frica de esec, reciteste acest articol.