2 Motive pentru care esti inca prins in trecutul

De ce esti inca prins in trecut?

Alegerea este intotdeauna …motivul.

Cea mai mare parte din ei cred ca sunt blocati din cauza trecutului lor.

Ii intrebi de ce nu fac progrese in viata si incep sa arate cu degetele spre copilaria dificila, parinti abuzivi si un trecutul neplacut.

In articolul “De ce majoritatea psihologilor nu ajuta cu adevarat”, exista o explicatia “de a eticheta persoanele cu anumite tulburari, apoi de a le incuraja sa creada ca nu exista nicio iesire”.

Nu este ceva neobisnuit in zile noastre sa gasesti o persoana care crede cu tarie ca va trai totdeauna o viata proasta, doar pentru ca a fost abuzata sau maltratata in copilarie.

Si, desigur, aceasta tendinta este o prostie totala, deoarece nu se bazeaza pe nimic altceva decat pe lipsa de cunostinte.

Odata ce iti dai seama ca orice lucru rau care s-a intamplat in trecut, el poate fi inversat prin fixarea prezentului, atunci vei fi eliberat.

De exemplu, persoanele maltratate de parinti pana cand cred ca nu au valoare. Intr-un astfel de caz, nimeni nu-i poate invinui …nu au fost responsabili pentru asta. Cu toate acestea, e necesar a lucra la increderea in sine si a ajunge sa se simta bine din nou.

De ce esti inca prins in trecutul tau?Si daca problema este atat de simpla, atunci de ce atat de multi oameni au ramas prinsi in trecut?

Cand se intampla un eveniment rau unei persoane, incerca rapid sa gaseasca o explicatie. Creierul uman a fost conceput in asa fel incat uraste incertitudinea si, prin urmare, cere intotdeauna explicatii pentru lucruri care nu-i sunt clare. Acesta este motivul pentru care ai tendinta sa te gandesti mult la oamenii misteriosi sau la cei care iti trimit semnale mixte.

Acum, deoarece problemele din trecut sunt probleme mari, facem tot posibilul sa gasim explicatii pentru ele si de aici incepe problema. In loc sa ne dam seama ca avem de-a face cu oameni instabili, cu oameni care au nevoie de ajutor sau chiar de psihopati, presupunem rapid ca problema este cu noi.

Tocmai de aceea, atat de multi oameni isi pierd increderea in sine judecand totul prin prisma trecutului lor dificil. Ei presupun ca ceva nu era in regula cu ei si de aceea au fost maltratati. Cand o persoana incepe sa gandeasca astfel, judecand prin prisma trecutului sau, considera ca problema a fost in el si nu in ceilalti.

Cum sa te eliberezi de trecut?

Pentru a te elibera de trecutul trebuie sa faci acesti pasi simpli:

  1. Da-ti seama ca nu ai fost tu: primul lucru pe care trebuie sa-l faci, pentru a te elibera de trecutul, este sa-ti dai seama ca nu ai fost responsabil pentru abuzurile care ti s-au intamplat in trecut. Odata ce constientizezi aceast fapt, o mare parte din increderea in sine va reveni.
  • Asumati  responsabilitatile pentru propria viata:  In loc sa-ti pui etichete ciudate sau sa presupui ca ai devenit defect din cauza trecutului ….convingete ca exista optiunea de a repara lucrurile si de a-ti imbunatatiti viata. Da, trecutul a fost rau si nu esti responsabil pentru acesta, dar esti responsabil pentru alegerile pe care le vei face de acum inainte.